Хондроитин сулфат лекува болката в ставите

5 април 2022
Хондроитин сулфат лекува болката в ставите

 

Как да спрем болката в ставите? Има ли лечение?

Болките в ставите са едни от често срещаните оплаквания в зряла възраст, като в някои случаи могат да се проявят и при по-младите хора. Освен неприятно усещане, заболяванията на опорно-двигателния апарат могат да доведат до ограничаване на движенията и инвалидизиране, затова не ги подценявайте.                                               

Причините за болките в ставите са различни, но когато се проявяват при хора в по-напреднала възраст, обикновено става въпрос за износване на ставния хрущял, предизвикано от тежки физически усилия или недоизлекувани хронични възпалителни процеси в други органи на тялото.

С годините хрущялната тъкан, която покрива съставните кости на ставата, се износва, триенето се увеличава, което предизвиква силна болка.

Има ли лечение?

Хондроитинът е приятелят на вашите стави. Той е един от основните градивни елементи на хрущяла и на съединителната тъкан (сухожилията и ставите), поддържа целостта и еластичността на хрущялите. Наличието му в оптимални нива в организма осигурява защита върху ставите и възпира увреждането им. Действието на хондроитин води до заздравявянето на заболели стави и сухожилия сравнително бързо. Приемът на продукта намалява болката и възпалението, подхранва и смазва ставните връзки и ускорява възстановяването при проблеми с опорно-двигателния апарат.

Хранителните източници на хондроитин за организма са животински хрущяли, меса - говеждо, свинско и пилешко; риби - сьомга, пъстърва, есетра, акула, както твърди и меки сирена.

Хондроитин се произвежда от организма и самостоятелно, но в твърде малки количества. Тъй като собствените ресурси на тялото не са в състояние да попълнят нуждата от него, е необходимо да се приема във вид на хранителна добавка.     В нея хондроитинът се включва под формата на хондроитин-сулфат.


Ползи от хондроитин сулфат за хрущялната тъкан

Хондроитин сулфатът е биологичен полимер, който се свързва с колагена и еластина при образуването на хрущялна тъкан. Той произлиза от съединителната тъкан. Подпомага синтеза на хиалуронова киселина и производството на хрущяли. Поддържа целостта на хрущялния матрикс, повишава кръвоснабдяването в ставите, подобрява фосфорно-калциевия метаболизъм в хрущялната тъкан и връзките. Подобрява проникването на глюкозамин в тъканите, регенерира  хрущяла, придава устойчивост и еластичност на колагена, забавя костната резорбция, нормализира метаболитните процеси в ставите, подтиска възпалителните реакции, като облекчава болката и ускорява процеса на възстановяване.

Хондроитин сулфат има противовъзпалително свойство. Подходящ е за спортуващи, спомага за детоксикацията в организма и стимулира синтеза на протеините. Има антиоксидантни свойства и е важен имуностимулант.

Хондроитин сулфат регенерира ставния хрущял

Въпреки, че хондроитин сулфат се синтезира в организма, с напредването на възрастта количествата му значително се изчерпват. За защита целостта на ставния хрущял, за стимулиране на регенерацията му и за улесняване на движенията в засегнатите стави, препоръчваме хондроитин сулфат на ТЕРА МЕДИКА. Той се приема във вид на хранителна добавка – 60 капсули в 1 опаковка. Препоръчителната дневна доза е 2 капсули.

Не съдържа овкусители, оцветители, захар, глутен, както и алергени. В състава му влизат стабилизатор - магнезиев стеарат, желатинови капсули.

За най-добри и трайни резултати е добре да се приема хондроитин сулфат на ТЕРА МЕДИКА - от 1000 до 2000 mg на ден заедно с МСМ, колаген и глюкозамин сулфат.

Така ще защитите ставния хрущял, което ще стимулира регенерацията му и ще улесни движенията в засегнатите стави.

За поръчки:  0878 671 776,  02/ 996 39 13

26 януари 2022 Как да избегнете травми по време на ски ваканция?

Научете кои са най-често срещаните травми през зимата и на ски ваканция и къде да потърсите помощ!

прочети още

13 януари 2022 11 причини за качване на килограми след празници

Защо хората напълняват особено по време на Коледно-Новогодишните тържества? Тук ще откриете отговори на всички тези въпроси, както и решение за справяне с проблема.

прочети още

23 септември 2021 Осем безценни добавки за твоето здраве

На пазара има изобилие от хранителни добавки и често се объркваме какво наистина ни е нужно, за да поддържаме здрав дух в здраво тяло. Ето защо ти представяме нашите безценни 8 любимеца, които ще ти помогнат да си в отлична форма.

прочети още

17 септември 2021 Пет тайни за перфектна форма през есента

Септември вече е тук, трябва да се вкараш в настроение за работа и важни задачи, но тялото ти някак не иска да излезе от режим почивка. Чувстваш се изморен, липсва ти енергия и не знаеш как да се настроиш на работна вълна? Помагаме ти с пет тайни съвета.

прочети още

31 август 2021 Твоето тяло – грижа и философия

Нашето тяло е съвършен инструмент, за който трябва да се грижим с любов. То най-точно ни показва от какво има нужда, а ако се научим да го слушаме изграждаме най-ценното – личната си философия за перфектно здраве. Ето как!

прочети още

24 август 2021 Нашите три тайни добавки за женското тяло

Женският организъм е твоят храм, който изисква специално внимание през всички възрасти. Красивата коса, кожа, нокти и тяло се нуждаят от помощ, за да засияят, а това се случва с точните добавки в правилното време. Ето нашите три тайни за женска красота и здраве!

прочети още