Нашите три тайни добавки за женското тяло

24 август 2021
Нашите три тайни добавки за женското тяло

Женският организъм е твоят храм, който изисква специално внимание през всички възрасти. Красивата коса, кожа, нокти и тяло се нуждаят от помощ, за да засияят, а това се случва с точните добавки в правилното време. Ето нашите три тайни за женска красота и здраве!

Жените имат специални потребности, а женската физиология се нуждае от по-специфична грижа.

Всички познаваме чувството преди „онези дни“ в месеца, познаваме усещането на чупливи нокти, загуба на блясък на косата и кожата, раздразнителност, проблеми със съня и килограмите. При днешния забързан начин на живот, с който трудно можем да си набавим качествена храна с всички нужни нутриенти, често се налага да се обърнем към помощта на хранителните добавки. Добавките са особено важни и през различните възрасти, защото тялото ни преминава през редица хормонални промени. Ето защо в следващите редове сме селектирали най-добрите продукти на Terra Medica, специално предназначени за нежния пол, които ще ти помогнат да се чувстваш красива, здрава и пълна с енергия, независимо от възрастта.

 

Негово величество колагенът

Terra Medica Колаген Колагенът е протеин, намиращ се в нашите кости, мускули, сухожилия, връзки, кожа и хрущяли, но той естествено намалява в тялото с възрастта, оставяйки ни уязвими към болезнени стави, болки в мускулите, сбръчкана кожа и крехки кости. За всички дами, колагенът е незаменима съставка освен за здрави кости и за прекрасна, еластична и подхранена кожа. Особено след 30-годишна възраст специалистите съветват именно негово величество колагенът да е задължителен в грижата за женското здраве. Ползите, които носи са безкрайни – той възстановява стави и съединителна тъкан, подпомага пълноценния сън, дава ни здрави кости, намалява тревожността, намалява апетита и възстановява храносмилателния тракт. Най-добрият вариант да приемаш колаген е под формата на прах, без вкус и мирис, като може да включиш тази незаменима добавка по различен начин в дневната си рутина:

  • включи го в сутрешното си смути
  • добави го в чая си или чашата топла вода с лимон, която приемаш сутрин
  • смеси го със сутрешното си мюсли или овесена каша

Нашият Колаген на прах ще ти осигури така необходимата защита на ставите от възпаление и износване, ще подобри функцията им и ще ти даде всички ползи, нужни за здравето на твоя организъм.

 

Хиалуронова киселина – тайното оръжие

Terra Medica Хиалуронова киселина Хиалуроновата киселина е сред от най-актуалните тенденции в грижата за красотата, но знаем ли какво представлява и как действа? Хиалуроновата киселина има спираловидна структура, благодарение на която се превръща в „гъба“, която може да приеме 1000 пъти повече вода от собственото си тегло. Затова тя отговаря за хидратацията на кожата и нейното овлажняване. С времето, количеството ѝ намалява, което води до стареене на кожата. Освен, че можем да я прилагаме върху кожата си, чрез редица кремове и козметични продукти – приета, като хранителна добавка тя има незаменими ползи. Съвременните проучвания доказват, че под формата на хранителна добавка хиалуроновата киселина се усвоява добре от организма, подобрява хидратацията и състоянието на кожата, прави я гладка и с по-малко бръчки, поддържа вискозитета на синовиалната течност и допринася за по-добрата хидратация на ставно-връзковия апарат, подпомага растежа и развитието на ставния хрущял и костта. Препоръчваме Хиалуронова киселина от нашата серия, която благодарение на течната си формула и натурален състав се усвоява изключително добре от организма и ще е твой безценен помощник в грижата за енергията, здравето и красотата ти.

 

В морето е силата

Terra Medica Aphanizomenon flos-aquae (AFA) Водораслите или „зелената енергия“, както ги наричат, отдавна са доказали ползата си за човешкия организъм. Още източните народи са ги използвали като медицинско средство, а японците са всеизвестни със своята невероятна козметика и хранителни добавки, основани на морски водорасли. Продуктът на Terra Medica – Aphanizomenon flos-aquae (AFA) ти осигурява вълшебната формула, съчетаваща всички ползи от морските съкровища. Водораслите AFA подобряват имунитета и са незаменими и ефективни антиоксиданти с над 40 основни жизненоважни минерали, необходими за образуването на всички тъкани в тялото. Също така са богат източник на Омега-3 мастни киселини, които са особено ценни при всички процеси в организма. Те подобряват имунитета, пречистват и детоксикират тялото, неутрализират токсините и снабдяват тялото с витамини и минерали. За да осигуриш по-високи нива на издръжливост при ежедневен стрес, приемай АFA всеки ден – по 0,04 g. на kg телесно тегло за възрастен. Добавката може да се приема ежедневно в продължение на цял живот. Колаген, хиалуронова киселина и магическите АFA са нашите три тайни добавки, които смятаме за най-добри при грижата и любовта към женското тяло. А ти избра ли вече твоите тайни оръжия за красота и здраве? Разгледай продуктите ни тук.

 

5 април 2022 Хондроитин сулфат лекува болката в ставите

Как да спрем болката в ставите? Има ли лечение? Хондроитин сулфат - хранителна добавка на ТЕРА МЕДИКА регенерира ставния хрущял.

прочети още

26 януари 2022 Как да избегнете травми по време на ски ваканция?

Научете кои са най-често срещаните травми през зимата и на ски ваканция и къде да потърсите помощ!

прочети още

13 януари 2022 11 причини за качване на килограми след празници

Защо хората напълняват особено по време на Коледно-Новогодишните тържества? Тук ще откриете отговори на всички тези въпроси, както и решение за справяне с проблема.

прочети още

23 септември 2021 Осем безценни добавки за твоето здраве

На пазара има изобилие от хранителни добавки и често се объркваме какво наистина ни е нужно, за да поддържаме здрав дух в здраво тяло. Ето защо ти представяме нашите безценни 8 любимеца, които ще ти помогнат да си в отлична форма.

прочети още

17 септември 2021 Пет тайни за перфектна форма през есента

Септември вече е тук, трябва да се вкараш в настроение за работа и важни задачи, но тялото ти някак не иска да излезе от режим почивка. Чувстваш се изморен, липсва ти енергия и не знаеш как да се настроиш на работна вълна? Помагаме ти с пет тайни съвета.

прочети още

31 август 2021 Твоето тяло – грижа и философия

Нашето тяло е съвършен инструмент, за който трябва да се грижим с любов. То най-точно ни показва от какво има нужда, а ако се научим да го слушаме изграждаме най-ценното – личната си философия за перфектно здраве. Ето как!

прочети още