Осем безценни добавки за твоето здраве

23 септември 2021
Осем безценни добавки за твоето здраве

На пазара има изобилие от хранителни добавки и често се объркваме какво наистина ни е нужно, за да поддържаме здрав дух в здраво тяло. Ето защо ти представяме нашите безценни 8 любимеца, които ще ти помогнат да си в отлична форма.

Хондроитин капсули – грижа за твоите стави

Нашите стави и костна система носят тялото ни. Те са основата на всичките ни движения, активност и пълноценен начин на живот. Ето защо трябва да започнем да се грижим за тях навреме, за да ни служат вярно възможно най-дълго. В по-зряла възраст дамите често страдат от липса на смазващо вещество, което да осигури комфорта на хрущялите и ставните връзки. За да предотвратим навреме този проблем избираме Хондроитин капсули – те поддържат целостта на ставния хрущял, подпомагат метаболизма и придават устойчивост и еластичност на колагена, освен това са важен имуностимулатор и антиоксидант. Хондроитин сулфатът произлиза от съединителната тъкан и подпомага производството на хрущяли и синтеза на хиалуронова киселина. Той подобрява проникването на глюкозамин в тъканите, придава устойчивост и еластичност на колагена, регенерира хрущяла, забавя костната резорбция, нормализира метаболитните процеси в ставите, потиска възпалителните реакции в тях и намалява болката. Тези капсули ще ти дадат здрави стави и ще помогнат да си активен на всяка възраст.

Колаген на прах – перфектна кожа и тонус

Ако трябва да изберем една хранителна добавка за нашия организъм – това несъмнено ще е колагенът и то точно този на прах. Усвояването му става в пъти по-бързо от таблетките, а ползите му за нашето здраве са напълно безценни. Той е ключов протеин за ставния хрущял, основен компонент на съединителната тъкан, жизненоважен за еластичността на стави, сухожилия и кожа, а освен това дава сила, дълголетие и тонус. С напредването на възрастта, при тежки физически и умствени натоварвания, количеството на колаген в организма намалява, затова е необходимо да си го набавяме допълнително. Приетият с храната колаген се абсорбира по време на храносмилателния процес, с помощта на ензими в стомаха и тънките черва, като възстановява обема и вискозитета на синовиалната течност, намалява триенето и износването на ставните повърхности, предпазва ставите от възпаление. Освен всичко друго тази магическа добавка прави кожата ни еластична, сияйна и значително по-млада, така че колагенът е задължителен компонент в грижата за твоето здраве и красота.

Глюкозамин капсули – сила и гъвкавост

Кой не иска да е подвижен, гъвкав и в отлична форма? Подходящ за активно трениращи и за хора, искащи да осигурят здравето на своите стави – глюкозаминът е жизненоважен за синтеза на колаген, изгражда ставния хрущял и подпомага естествената защита на ставите от остаряване. Тази страхотна добавка регулира метаболизма на ставния хрущял, съдейства за изграждането на нова хрущялна тъкан и предотвратява разграждането й. Освен това има противовъзпалителен ефект, намалява сутрешната скованост и болка при движение, стимулира зарастването на раните. Не забравяй, че средно на ден човек прави между 5 и 10 хил. крачки при нормално натоварване. За спортистите и хората на по-активни професии, цифрата расте двойно, а за цялото това движение ти е нужна висококачествена подкрепа. За съжаление няма естествени хранителни източници на глюкозамин, а с възрастта производството му в организма намалява. Затова ежедневният прием от 1500 мг глюкозамин сулфат допълва липсите в тялото и ни гарантира здрави стави и радост от движението.

МСМ капсули – антистрес магия

Основната болест на съвремието ни се казва стрес, а от него страда не само нервната система, но и цялото тяло. Изключително важно е да успеем да овладеем стреса на емоционално, но и на физическо ниво. Тази магия в капсули, наречена МСМ ще ти помогне за всичко това. МСМ капсулите ни дават антистрес, дълголетие и сила. Те са още помощник, който поддържа еластични ставите, подхранват ставния хрущял и са отличен антиоксидант за сухожилия и връзки. Метилсулфонилметанът (MСM), който е основната съставка в тази добавка се използва като противовъзпалително средство за облекчаване на болките в стави, мускули, сухожилия и фасции, за подобряване на оксидативния стрес – има антиоксидантен ефект, засилва метаболизма, увеличава енергията на тялото и подобрява зарастването на раните. За по-дълъг живот на ставите, за повече сила, гъвкавост и безболезнени движения, приемай метилсулфонилметанът в комбинация с глюкозамин, хондроитин сулфат и колаген.

Ресвератрол – дълголетие от природата

Ако се чудиш кой е най-безценният помощник за увеличаване на живота, защита, антитромбоцитни, антиоксидантни, противовъзпалителни, понижаващи кръвната захар и противоракови действия, то това е ресвератролът. Ефективен при лечение на остеопороза при жени в постменопауза, без повишен риск от рак на гърдата, този магически компонент е задължителен в домашната ни аптечка. Ресвератролът има широк спектър от ползи за организма – предпазва от сърдечно-съдови заболявания, някои невродегенеративни, като болест на Алцхаймер, затлъстяване, болест на Хънтингтън, болест на Паркинсон, амиотрофична латерална склероза, предизвикани от алкохол и невродегенеративни разстройства. Има антитромбоцитни, антиоксидантни и противовъзпалителни функции, а освен всичко друго – понижава и кръвната захар. Използвай го за профилактика на сърдечно-съдови, невродегенеративни и злокачествени заболявания, за намаляване нивата на стрес и против затлъстяване. От съществено значение е ресвератролът да се набавя в организма за дълго време, а препоръчителната му доза е около 600mg на ден.

Aphanizomenon flos-aquae (AFA) – чудото на морето

Обожаваме морето, а явно и то ни обича щом ни дава безценните си дарове, които са незаменими при грижата за нашето здраве и красота. Доказва го и Aphanizomenon flos-aquae (AFA), срещана и под наименованията Cyanophyceae, Nostocales – нишковидна цианобактерия, от естествени популации водорасли, която се събира от езерото Klamath, в южната част на Орегон, САЩ. Водораслите AFA буквално регенерират нашия организъм от върха на косата до края на пръстите. Те подобряват имунитета, ефективни антиоксиданти са с над 40 основни жизненоважни минерали, необходими за образуването на всички тъкани в тялото. Освен всичките си чудодейни ползи, тези водорасли са богат източник на Омега-3 мастни киселини. Използват се като хранителна добавка, подпомагаща производството на левкоцити и еритроцити. Благодарение на фикоцианина стимулират костния мозък да произвежда повече стволови клетки – така водораслите AFA предотвратяват образуването на канцерогенни клетки, пречистват и детоксират тялото, неутрализират токсините. Те са ефективни антиоксиданти, които облекчават оксидативния стрес, забавят изчерпването на полезните за организма ензими. AFA снабдяват тялото с витамини и минерали – съдържат над 40 основни жизненоважни минерали, необходими за образуването на всички тъкани в тялото, включително кости, зъби, кожа, коса, нокти, вътрешни органи, мускули, имунната и нервната система. Освен минерали, AFA са богат източник на витамини от група В - B1, B2, B3, B5, B6, B9 и B12, които помагат за борба със стреса. Те са чудото на морето, което ти гарантира детоксикация и подпомагане на целия организъм.

Хиалуронова киселина – помощ на всички нива

Хиалуроновата киселина има стара слава, като помощник в козметичната и разкрасителната индустрия, която отдавна е оценила неизменимите ѝ ползи. Истината обаче е, че приета като хранителна добавка тази магическа фея на красотата може да ни помогне за хидратация на тъканите в дълбочина. Освен това тя поддържа вискозитета на синовиалната течност и допринася за по-добрата хидратация на ставно-връзковия апарат, подпомага растежа и развитието на ставния хрущял и костта. Хиалуроновата киселина намалява възпалението, болката и сковаността в ставите и ги предпазва от износване, а също подобрява заздравяването на рани. Тази добавка на Terra Medica може да се приема в комбинация с глюкозамин и хондроитин сулфат, МСМ, колаген, АФА, ресвератрол и др. Не пропускай да ѝ се довериш за пълното регенериране и здраве на твоя организъм.

Никотинамид Мононуклеотид (NMN) – храна за клетките

Важно е да се грижим за тялото си в дълбочина, ето защо е редно да дадем на клетките си страхотна супер „храна“, с която те да функционират отлично и да поддържат оптималното здраве на целия организъм. С хранителната добавка NMN правим това по най-ефикасния начин. Тя подпомага мускулната сила и издръжливост, поддържа митохондриалната функция, забавя стареенето, осигурява по-добър енергиен метаболизъм и подпомага сърдечно-съдовата система, като забавя невродегенеративните процеси в организма. Освен всичко друго е и ключов регулатор на удължаващите живота процеси. Попадайки в клетките, NMN стимулира производството на NAD +, който от своя страна осигурява на клетъчно ниво необходимата енергия, за да се възпрепятстват различни свързани с възрастта заболявания – дегенеративни заболявания на ставите, сърдечни-съдови заболявания, невродегенеративни заболявания (Алцхаймер), диабет, затлъстяване и др. Приемът на NMN забавя стареенето, осигурява по-добър енергиен метаболизъм, подобрява мускулната сила и издръжливост, влияе на костната структура, мозъчната функция, черния дроб, кожата, репродукцията, имунната система, помага да живеем по-дълго и по-здравословно.

Всички тези безценни 8 добавки ни гарантират, че ще се погрижим с любов за своето тяло и то ще ни се отблагодари със здраве, дълголетие и отличен тонус, а именно това е основната задача на Terra Medica – да ти помогне щастието и здравето да бъдат с теб!

5 април 2022 Хондроитин сулфат лекува болката в ставите

Как да спрем болката в ставите? Има ли лечение? Хондроитин сулфат - хранителна добавка на ТЕРА МЕДИКА регенерира ставния хрущял.

прочети още

26 януари 2022 Как да избегнете травми по време на ски ваканция?

Научете кои са най-често срещаните травми през зимата и на ски ваканция и къде да потърсите помощ!

прочети още

13 януари 2022 11 причини за качване на килограми след празници

Защо хората напълняват особено по време на Коледно-Новогодишните тържества? Тук ще откриете отговори на всички тези въпроси, както и решение за справяне с проблема.

прочети още

17 септември 2021 Пет тайни за перфектна форма през есента

Септември вече е тук, трябва да се вкараш в настроение за работа и важни задачи, но тялото ти някак не иска да излезе от режим почивка. Чувстваш се изморен, липсва ти енергия и не знаеш как да се настроиш на работна вълна? Помагаме ти с пет тайни съвета.

прочети още

31 август 2021 Твоето тяло – грижа и философия

Нашето тяло е съвършен инструмент, за който трябва да се грижим с любов. То най-точно ни показва от какво има нужда, а ако се научим да го слушаме изграждаме най-ценното – личната си философия за перфектно здраве. Ето как!

прочети още

24 август 2021 Нашите три тайни добавки за женското тяло

Женският организъм е твоят храм, който изисква специално внимание през всички възрасти. Красивата коса, кожа, нокти и тяло се нуждаят от помощ, за да засияят, а това се случва с точните добавки в правилното време. Ето нашите три тайни за женска красота и здраве!

прочети още