Твоето тяло – грижа и философия

31 август 2021
Твоето тяло – грижа и философия

Нашето тяло е съвършен инструмент, за който трябва да се грижим с любов. То най-точно ни показва от какво има нужда, а ако се научим да го слушаме изграждаме най-ценното – личната си философия за перфектно здраве. Ето как!

Колко често ти се е случвало да пренебрегваш сигналите на собственото си тяло? Нормалното и оптимално състояние на тялото е да е пълно с енергия, да се събуждаш без умора, да изпитваш здравословен апетит, да имаш желание да се движиш, да се усмихваш и най-вече да прекарваш работния си ден активно. Често обаче всички ние не обръщаме внимание на умората сутрин, стимулираме нервната система с различни напитки, за да я събудим, забравяме хидратацията и отдаваме лошото си настроение на типичния и така популярен стрес. Това обаче не е здравословната връзка с организма – ето защо в следващите редове ти даваме нашата философия за грижа към собственото ни тяло, която ни гарантира, че ще започнем да го разбираме правилно и най-вече – ще знаем как да му помогнем.

Защо е важно да открием как да се грижим за нашия организъм

Твоето тяло е твоето тяло! Никой не го познава по-добре от самия теб. Специалистите ще се ориентират за симптомите по твоя разказ, а предписаните медикаменти ще са въз основа на моментното ти състояние, но никой не прекарва повече време от теб в собственото ти тяло. Само ти можеш всеки ден да наблюдаваш как то се променя и от какво има нужда. Най-честият проблем, за който пръв ще те алармира твоят организъм, е липсата на витамини, микроелементи и ензими. Под влиянието на замърсявания, не достатъчно добра храна, третирана с химикали, липса на кислород, достатъчно слънце и необходимото движение, тялото спира да си набавя и да произвежда в достатъчно количество изключително важни елементи като фосфор, калий, витамини от група B, желязо, цинк, витамин D и т.н. Когато те липсват в организма настъпват значителни промени като затруднен сън, кожни проблеми, липса на енергия, промени в настроенията, изтощение, болки в ставите и т.н. За да избегнеш всичко това трябва да набавиш на тялото си това, което то не може да произведе само в достатъчно количество. Трябва да подпомогнеш неговите защитни механизми по лесен и природосъобразен начин.

Terra Medica и нашата кауза за здрав дух в здраво тяло

Създадохме нашия бранд с мисъл за теб и твоето тяло, защото вярваме, че естествените добавки са правилния път към доброто здраве. Вярваме, че когато дадем на организма качествени, концентрирани и натурални продукти, той ще ни се отблагодари със здраве, отлична коса и кожа, прилив на енергия и страхотно настроение. Terra Medica е създадена, за да ти помогне да изградиш твоята грижа и философия за перфектно здраве. Истина, доверие и любов към нашите клиенти е в основата на личните ни вярвания, а желанието да ти припомним колко активен и здрав беше в детството е мисията ни, която постигаме с нашите натурални добавки. Те са подбрани и селектирани от квалифицирани специалисти в областта, разработени в крак с най-новите тенденции, изградени от максимално натурални съставки и дават на твоя организъм всичко от което има нужда, за да активира собствените си защитни сили и механизми. Работим с един продукт в една капсула – това позволява на пациентите да комбинират колкото продукта пожелаят. Нашите добавки са моно продукти, така тяхното съчетание и дозировка може лесно да бъде преценено по предписание на лекуващия лекар или специалист. Вярваме, че всички тези детайли и внимателното прецизиране на нашите добавки са личният ни принос за твоето щастие, а какво смятаме за безценно от продуктите ни – виж нататък.

Вълшебните 7

Натуралните добавки, които ще откриеш на terramedica.bg представляват нашата есенция за перфектно здраве. Точно тези 7 добавки са изключително важни за всички системи в организма и доставят на тялото ти необходимите здраве, гъвкавост, сила, енергия, кислород и помощ във възстановителните му сили. Нашата Хиалуронова киселина поддържа вискозитета на синовиалната течност и допринася за по-добрата хидратация на ставно-връзковия апарат, подпомага растежа и развитието на ставния хрущял и костта и осигурява така нужната хидратация на тъканите. Именно тя намалява възпалението, болката и сковаността в ставите и ги предпазва от износване, а освен това подобрява заздравяването на рани. Както всички дами знаят, хиалуроновата киселина е изключително важна за еластичността и сияйния вид на кожата, има способността да премахва фините линии и малки бръчки. С напредването на възрастта синтеза й в организма намалява, затова е нужно да си я набавяме с качествени добавки отвън. Aphanizomenon flos-aquae (AFA) или водораслите AFA са друго бижу, което имаме в колекцията си. Те подобряват имунитета, играят ролята на ефективни антиоксиданти с над 40 основни жизненоважни минерали и са необходими за образуването на всички тъкани в тялото. Водораслите са богат източник на Омега-3 мастни киселини, които са незаменими за всички процеси в организма. Ресвератрола ние наричаме „извора на живота“, защото има защитни функции, антитромбоцитни, антиоксидантни, противовъзпалителни, понижаващи кръвната захар и противоракови. Той е ефективен при лечение на остеопороза при жени в постменопауза, без да повишава риска от рак на гърдата. МСМ капсулите ни пък са нашата антистрес рецепта за дълголетие и сила. Те поддържат еластични стави, подхранват ставния хрущял и са най-добрия антиоксидант за сухожилия и връзки. Глюкозамин капсулите подпомагат процеса за грижа към ставите – те са жизненоважни за синтеза на колаген, изграждат ставния хрущял и подпомагат естествената защита на ставите от остаряване. Колагенът на прах определено е короната в нашата колекция – той е ключов протеин за ставния хрущял и основен компонент на съединителната тъкан. Жизненоважен е за еластичността на стави, сухожилия и кожа, а умението му да дава сила, дълголетие и тонус го прави задължителен в избора ни на добавки. Хондроитин капсули са за всички, които искат да постигнат подобряване на метаболизма, а също да дадат на тялото си важен антиоксидант и имуностимулант. Той придава устойчивост и еластичност на колагена в нашия организъм. Тези незаменими 7 добавки, ние наричаме „нашите вълшебни 7“, защото след внимателна селекция вярваме, че именно те стоят в основат на доброто здраве и отлична грижа към нашето тяло. Не подценявай сигналите на организма и бъди негов приятел в ежедневните ви дейности заедно – дари му всичко, от което се нуждае, изгради правилна философия в грижата си към него и ние вярваме, че той ще ти се отплати с любов. Подбери правилните добавки и както казваме в Terra Medica: нека здравето бъде с теб!

 

Image by Free-Photos from Pixabay

5 април 2022 Хондроитин сулфат лекува болката в ставите

Как да спрем болката в ставите? Има ли лечение? Хондроитин сулфат - хранителна добавка на ТЕРА МЕДИКА регенерира ставния хрущял.

прочети още

26 януари 2022 Как да избегнете травми по време на ски ваканция?

Научете кои са най-често срещаните травми през зимата и на ски ваканция и къде да потърсите помощ!

прочети още

13 януари 2022 11 причини за качване на килограми след празници

Защо хората напълняват особено по време на Коледно-Новогодишните тържества? Тук ще откриете отговори на всички тези въпроси, както и решение за справяне с проблема.

прочети още

23 септември 2021 Осем безценни добавки за твоето здраве

На пазара има изобилие от хранителни добавки и често се объркваме какво наистина ни е нужно, за да поддържаме здрав дух в здраво тяло. Ето защо ти представяме нашите безценни 8 любимеца, които ще ти помогнат да си в отлична форма.

прочети още

17 септември 2021 Пет тайни за перфектна форма през есента

Септември вече е тук, трябва да се вкараш в настроение за работа и важни задачи, но тялото ти някак не иска да излезе от режим почивка. Чувстваш се изморен, липсва ти енергия и не знаеш как да се настроиш на работна вълна? Помагаме ти с пет тайни съвета.

прочети още

24 август 2021 Нашите три тайни добавки за женското тяло

Женският организъм е твоят храм, който изисква специално внимание през всички възрасти. Красивата коса, кожа, нокти и тяло се нуждаят от помощ, за да засияят, а това се случва с точните добавки в правилното време. Ето нашите три тайни за женска красота и здраве!

прочети още